AKTUELNO

Vučić će večeras prikazati jednu realnu sliku, i objasniti koliko je teška situacija na KiM, kao i koliko je nemoguće u ovim uslovima nastaviti dijalog, rekao je za emisiju Pravac, televizije Pink Milovan Drecun, predsednik odbora za KiM.

- Vučić će večeras na sednici Saveta bezbednosti ukazati na ono što se dešavalo u poslednje vreme, a to su jednostrani potezi Prištine kojima se potpuno destabilizuje situacija na KiM i stvara jedna potencijalno opasna kriza, koja ugrožava život i opstanak srpskog naroda na KiM - rekao je Drecun.

Kako kaže, pored toga, ova situacija destabilizuje takođe i unosi nemir u ceo region.

Foto: TvPink Printscreen

- Verovatno će Vučić ukazati na činjenicu da je na najgrublji način prekršena Rezolucija 12 44, i to će reći pred telom koje je najpozvanije i ima obavezu da štiti sopstvene rezolucije. Nažalost, mi u tom telu imamo tri zemlje, stalne članice Saveta bezbednosti koje zajedno sa Rusijom i Kinom, imaju najveću odgovornost na svetu za mir i poštovanje rezolucija Saveta bezbednosti, a one ruše te rezolucije na najgrublji mogući način - rekao je Drecun.

Prema njegovim rečima, Vučić će večeras prikazati jednu realnu sliku, i objasniti koliko je teška situacija, kao i koliko je nemoguće u ovim uslovima nastaviti dijalog, ali i kako dodaje, izraziti punu spremnost Srbije da se na miran način dođe do rešenja.

Bojan Bilbija, novinar i urednik Politike, rekao je da je davno sazrela neophodnost za održavanje jedne ovakve sednice.

Foto: TvPink Printscreen

- Prvi čovek Srbije ide tamo da im na to ukaže i to pokazuje koliko to značaj ima za Srbiju. Sve to što se dešava na Kosovu je jedno ponižavanje EU, i to se sada jasno vidi. Neko je u Briselu odlučio da povuče ručnu i apsolutno Savet bezbednosti i ceo svet treba da sazna šta se ovde dešava - rekao je Bilbija.

Kako kaže, ovo večeras je izuzetno važno, kako bi se čula reč Srbije i kako bi svet saznao šta se zapravo ovde dešava.

#Aleksandar Vučić

#Milovan Drecun

#Savet bezbednosti

'